Politik på bunden

Hvilke udfordringer oplever gadens folk i dagligdagen? Er demokratiet også for dem? Vesterbros væresteder og sociale tilbud havde i samarbejde med Vesterbro Lokaludvalg arrangeret vælgermøde søndag d. 14. juni for hjemløse, stofbrugere og alle gadens andre folk.

Ni folketingskandidater (herunder også en socialminister) havde inden mødet spist frokost på forskellige væresteder på Vesterbro og var nu klar til at møde gadens folk i et kæmpe telt midt på Halmtorvet.

11224613_1117308304951070_6112881072652330377_o

Virkeligheden kom meget tæt på for politikerne, da gadens folk fortalte om deres problemer. Hvorfor kan jeg ikke få den rette stofbehandling? Hvorfor skal jeg sidde i denne rådne kørestol uden noget sted at bo og være? Det er svært at komme i dialog med myndighederne om en handlingsplan, når man ikke har fast bopæl. Jeg bliver overfaldet og truet på herberget.

Politikerne lyttede og svarede så godt de kunne uden at gå ind i konkret sagsbehandling af de enkelte sager. Selv om det var en folketingsvalgkamp, sad der flere kommunalpolitikere i panelet, som havde godt kendskab til både den kommunale sagsgang og borgernes restssikkerhed.

Frustrationen i teltet var tyk og til at tage og føle på. Gadens folk var frustrede over, at de ikke kunne få konkret hjælp i deres liv og politikerne var ligeså frustrerede over, ikke at kunne svare fyldestgørende på de mange ulykkelige situationer. Der blev dog også tid og kræfter hos både kandidater og tilhørere til at kæmpe på valgkampens mere traditionelle temaer som økonomi, arbejde og nulvækst.

De fleste blev vist klogere på livet på gaden og konsekvenserne af den førte socialpolitik. Og med musik fra Bolværket før og efter debatten og en lille bid brød og drikkelse til tilhørerne fik politikerne og vælgerne sammen skabt en god ramme for et utraditionelt vælgermøde for gadens folk. Og de fleste politikere blev hængende efter debatten for at snakke og høre mere om livet på bunden.

Politikere:
Manu Sareen, Radikale
Pernille Skipper, Enhedslisten
Karina Bergmann, Liberal Alliance
Yildiz Akdogan, Socialdemokraterne
Karina Rohrberg Jessen, Venstre
Jens Vornøe, Dansk Folkeparti
Klaus Mygind, SF
Anne Hansen, Konservative
Carolina Magdalene Maier, Alternativet

Ordstyrer: Thomas Warburg, Vesterbro Lokaludvalg

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.