Public service i modvind

I DRs seneste public service-kontrakt står der, at DR skal

  • styrke borgernes handlekraft i et demokratisk samfund
  • samle og spejle Danmark
  • stimulere sprog og kultur
  • fremme viden og forståelse

I Venstre-regeringens regeringsgrundlag står der, at DR skal stramme op og fokusere. Og med vælgerundersøgelse om DR fra JP har flere mediefolk straks lugtet blod og problematiseret, at store dele af befolkningen ikke synes, de får nok for deres 205 kr om måneden og at DRs aktiviteter desuden er konkurrenceforvridende.

Public service-forpligtelsen for DR betyder jo netop, at de skal give indhold, der ikke er styret af seertal, politiske og kommercielle interesser. Altså indhold, som ikke ville kunne klare sig i almindelig konkurrence og interesse fra befolkningen. Det er en svær én!

Det lyder unægteligt lidt…gammeldags og formynderisk, at DR skal give os noget, vi endnu ikke ved, vi vil kunne lide. Alligevel har GRAMMATICUS en fornemmelse af, at DR-journalisterne af og til skæver til seertallene, når de laver journalistiske historier. DR må da netop være stedet, hvor demokratiet udfordres og myndighedernes afgørelser prøves. De kommercielle medier kan afvise historier, hvis de vurderer, at det ikke er i deres læseres interesse at få historien ud. Derfor er det godt, vi som demokratisk samfund også har public service-forpligtelsen hos DR, TV2 og Radio 24/7, så vi sikrer, at alle historier, der lever op til de journalistiske nyhedskriterier bliver formidlet.

Derfor vil GRAMMATICUS hellere have licens end en form for abonnement på de DR-kanaler, vi bruger regelmæssigt. Pyt være med DRs evindelige og ligegyldige konkurrencer, livsstilsstof og krimier. Så længe de husker deres public service-forpligtelse – for demokratiets skyld.

Dette indlæg blev udgivet i DR, medier, public service. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.