Den Korte Avis – er ikke en avis

Den Korte Avis har netop holdt 4 års fødselsdag. Alligevel hørte jeg for nyligt demonstranter på gaden råbe taktfast: ‘Den Korte Avis – er ikke en avis’, ‘Den Korte Avis – er ikke en avis’.

At Den Korte Avis ikke er en avis ved mange. Det er fx kendt blandt mange facebook-bruger, at de ikke skal linke til netmediet eller bruge dem som argument for noget. Fordi deres troværdighed er så utrolig lav. Der ser ud til til at være en sandhed blandt de fleste af mine små 600 facebook-venner og deres venner: Hvis du trækker Den Korte Avis som bevis, argument eller blot reference for noget, har du tabt debatten!

Fagbladet Journalisten har af flere omgange pirket til Den Korte Avis’ etik. De har påpeget den massive brug af copy-paste-journalistik. De har problematiseret, at netmediet kan få mediestøtte, selv om de ikke vil tilmeldes Pressenævnet. Det sidste er altså også uforståeligt – i 2015 fik Den Korte Avis knap 86.000 kroner, og i 2016 får netmediet knap 149.000 kroner i mediestøtte. Uden at underkaste sig de presseetiske regler fra Pressenævnet og kolleger i branchen.

Jeg er med andre ord enig: Den Korte Avis er ikke en avis. Og jeg vil derfor ikke råde mine kunder til at tage den med i en pressestrategi for noget som helst.

 

Opdatering d. 26. marts:
journalist

Dette indlæg blev udgivet i Den Korte Avis, medier. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.