Det gode naboskab i Planen

Beboerne i Urbanplanen vil spise sammen. Det styrker nemlig fællesskabet og kendskabet til hinanden, når de laver mad og mødes med nabolaget omkring et måltid mad.
Madskolen Jorden Rundt har stor succes med netop fællesskaber og social integration gennem mad. Derfor samarbejder de nu med Urbanplanen om undervisning i både madlavning til mange i teori og praksis og i at styrke identiteten og driften af fremtidige folkekøkkener.

Beboerne i Urbanplanen er forskellige. I det nye beboerprojekt er der beboere med både dansk, polsk, spansk, argentinsk, marokkansk, irakisk, pakistansk og somalisk baggrund. Sammen skal de prøve at skabe et bæredygtigt folkekøkken i Planen én gang om måneden. Folkekøkkenet skal selvfølgelig også kunne rumme både børnefamilier, enlige, unge, ældre, mænd og kvinder.

Lya Moestrup, Partnerskabet Urbanplanen:

– Vi vil gerne styrke relationer og fællesskaberne i Urbanplanen. Naboer bliver bedre til at bo sammen, hvis de også har nogle fælles projekter. Vi vil gerne etablere et folkekøkken, hvor beboerne selv organiserer og bestemmer menuen. Vi ved, der er en masse potentiale og virkelyst blandt de 4.000 beboere, og vi er sikre på, folkekøkken-projekter kan give os en bedre integration i Planen.

Irene von Folsach, kulturel iværksætter fra Madskolen Jorden Rundt:

– Vi nedbryder fordomme og skaber nye fællesskaber gennem vores madskole, der favner en professionel kok og underviser, og en gruppe kvinder med stor viden om verdensmad. Vores madværtinder har selv vidt forskellige baggrunde – både etnisk, aldersmæssigt og kulturelt. Men sammen skaber de en god ramme med snak om traditioner, generationernes erfaringer og krydrede hemmeligheder om mad. Vores erfaring viser, at det er en tryg ramme for andre at træde ind i og selv bidrage til.

De interesserede beboere i Urbanplanen har haft undervisning i køkkenteknik og hygiejne og været på besøg i et folkekøkken på Nørrebro for at samle inspiration og erfaringer til, hvordan man organiserer, tilbereder og serverer i et folkekøkken for op mod 100 personer. Over tre tirsdage i marts og april, har de med hjælp fra Madskolen Jorden Rundt udfordret hinanden på smag, krydderier og sammensætning af menuen, inden de er klar til at invitere resten af Urbanplanen indenfor til Folkekøkken á la Urban.

Kontakt:
Lya Moestrup, Urbanplanen Partnerskabet, 51278107, Lymo@3b.dk
Irene von Folsach, Madskolen Jorden Rundt, 30958152, madskolenjordenrundt@gmail.com

www.madskolenjordenrundt.dk

Dette indlæg blev udgivet i Madskolen Jorden Rundt. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.