Guerilla-kommunikation kan flytte holdninger

De har våben – vi har mikrofoner!, rappede Rockers by Choice tilbage i 1989. I et Opråb til Det Danske Folk pegede de på minoritetsgruppers besvær med at komme til orde og hvis vi kombinerer det med Habermas tanker om den herredømmefri samtale, er det let at se ubalancen i kommunikationen mellem borgere og magthaverne.

Politiet i færd med at rydde og nedrive Pusher Street på Christiania i marts 2004. Et år før politiaktionen vurderede Københavns Politi, at hashhandlen ville flytte ud i gademiljøet i København samt til hashklubber, hvis man lukkede hashboderne på Christiania.
(Foto: John Mc)

Hvad skal christianitterne gøre, når hele hytten bliver endevendt af et beredvilligt og hårdhændet politi. Grafittien bag betjenten siger det hele: Politiet får bare noget røg!

Jeg kom til at tænke på det genialt komponerede fotografi fra 2004, da jeg genså et andet billede på Instagram. Sælgerne af den ulovlige cannabis opildner til kamp blandt deres meningsfæller (og kunder): Ryg meget.

Skærmbillede 2016-07-17 kl. 02.03.53

Budskabet har fået en flot eksponering via christianitternes egen ostespotter-profil på Instagram, som har godt 1.800 følgere.

Guerilla-kommunikation kan være effektivt, når man skal have et budskab ud for få midler. Guerilla-kommunikation kan benyttes, når man ikke har adgang til magthavernes kommunikationskanaler. Den kan have mange former, have mange strategier og målgrupper. Det kommer nedefra og det virker!

Dette indlæg blev udgivet i guerilla-kommunikation, Instagram. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.